Wanneer Blaffen een Overlast Wordt

Wanneer Blaffen een Overlast Wordt

Blaffen is een natuurlijke manier voor honden om zich te uiten – het is een onderdeel van hun taal. Niemand geeft een kat of een paard een waarschuwing of straf als die geluid maakt, maar bij een hond gebeurd dat wel omdat veel mensen denken dat een hond niet moet blaffen.

Accepteren dat honden ook een taal hebben.

Allereerst moet je beseffen en accepteren dat honden ook een taal hebben, en dat een deel van die taal is om geluiden te maken. Zo simpel is het. Maar afgezien van dat feit moet het blafgedrag niet tot zulke hoogstaande vocale expressies leiden dat er problemen komen met de omgeving en mensen in de buurt.

Het belangrijkste element voor een oplossing voor dit probleem is om te leren om het punt waar blaffen overdreven word te veranderen in een aanvaardbaar blafgedrag maar blijf wel altijd luisteren als uw hond met u probeert te praten op een normale manier. Het kan gebeuren in een geïsoleerde situatie of het kan chronisch zijn. Maar in beide gevallen, als er een bepaalde vorm van stress is word dat kenbaar gemaakt door te blaffen.

Wanneer Blaffen een Overlast Wordt
Het maakt niet uit wat de oorzaak is, maar kun je er iets aan doen. Je moet de oorzaak van het blaffen vinden, met wat voor soort blaffen word  je geconfronteerd om inzicht te krijgen in het probleem van de hond. Dan kunt u manieren zoeken om het blaffen te minimaliseren, door het verwijderen of aanpassen van de oorzaak, en op die manier controle te krijgen over het blafprobleem.

Het doel moet niet zijn om de hond voor altijd te laten stoppen met het blaffen. Je moet niet proberen om de hond zijn taal compleet te verbieden. Het doel moet zijn om het blafgedrag op een aanvaardbaar en voor de hond natuurlijk niveau te krijgen.

Aantal rassen die meer bekend staan om hun overmatige  blaffen

Daarnaast zijn er een aantal rassen die meer bekend staan om hun overmatige  blaffen. Vele terriër rassen, zoals de Yorkshire, zijn geneigd te blaffen zonder reden en kan de gedragsveranderings training een stuk moeilijker te maken.