Stil training hond

Stil training hond is een manier van trainen van je hond dat wanneer er iemand aan de deur komt of passeert, hij even mag blaffen totdat je zegt “Stil” Laat uw hond een aantal keer blaffen. en zeg dan “Stil” Vermijd schreeuwen tegen de hond. Geef een duidelijk commando met een rustige stem. Ga dan eventueel naar uw hond, en houdt zachtjes zijn snuit afgesloten met uw hand en herhaal het commando “Stil.” Laat de snuit van uw hond los, en neem hem mee uit de buurt van de deur of het raam. Vraag hem dan om te zitten (commando zit) en geef hem een beloning als hij alles netjes doet.

Regelmatig belonen.

Als hij naast je zit en rustig is, geef je hem regelmatig een beloning en probeer dat dan een paar minuten vol te houden totdat de aandacht om te blaffen verdwenen is. Als uw hond weer gelijk gaat blaffen, herhaal dan de bovengenoemde volgorde. Doe hetzelfde buiten als hij blaft tegen voorbijgangers in de tuin.
Als je niet de snuit van uw hond dicht wil houden of als daardoor de hond bang word, kun je een andere methode te zoeken. Wanneer uw hond blaft, benaderen we hem voorzichtig en zeggen “Stil” als hij dan stopt met blaffen geef hem dan een aantal beloningssnoepjes.

Als u merkt dat hij regelmatig stopt met blaffen als hij hoort dat je”Stil” zegt probeer dan de tijd wanneer hij de beloning krijgt te verlengen

Als de “Stil” methode na 10 tot 20 pogingen niet werkt, laat de hond dan 3 tot 4 keer blaffen, en zeg dan: “Stil” en maak daarna meteen een verrassende geluid door bijvoorbeeld het schudden van een lege fles met wat munten erin.

Als uw hond met succes wordt opgeschrikt (afgeleid) door het geluid, zal hij stoppen met blaffen.

Op het moment dat hij dat doet, nemen we hem mee uit de buurt van de deur of het raam, u vraag hem om te zitten, en geef hem zijn beloning. Als hij naast u blijft zitten en hij blijft rustig, geef hem dan regelmatig een beloning na een paar minuten is zijn motivatie om te blaffen verdwenen. Als hij blijft blaffen, herhaal de volgorde.

Stil training hond

Hond blaft naar mensen.

Als uw hond blaft naar mensen of andere honden tijdens het wandelen, trekken we de aandacht van de hond weg met een speciale lekkere beloning, zoals kip, kaas , voordat hij begint te blaffen. Toon uw hond de beloning voor zijn neus, om hem aan te moedigen om het op te eten, terwijl hij langs loopt bij een persoon of een hond die hem normaal gesproken af zou leiden om te gaan blaffen. Sommige honden doen het goed als je ze vraagt om te gaan zitten als mensen of andere honden passeren. Zorg ervoor dat u uw hond beloont met traktaties wanneer hij besluit niet te blaffen.