Hond buren blaft constant

Hond buren blaft constant  Wat Kan IK DOEN?

Meestal kunnen problemen met blaffende honden worden opgelost, zonder de politie te bellen o.i.d..

 Vraag aan je buren of zij de hond rustig kan houden. Sommige hondeneigenaren weten helemaal niet dat het een probleem is. Als de hond blaft als hij alleen thuis is weet de eigenaar dat ook vaak niet. Heeft u er echt last van (kunt u er niet van slapen) of vind u het zielig voor de hond.
hond buren blaft constant

Praten met de buren.

Als je op een normale manier met de buren kan praten  probeer dan overeenstemming te krijgen over specifieke acties om het probleem te verlichten. Nadat u het eens over de oplossing, plan dan een datum om weer te praten over een paar weken.

Bemiddeling.

 Probeer bemiddeling. Mediators zijn opgeleid om naar beide partijen te luisteren, problemen te identificeren, en om iedereen gefocust te krijgen op de echte problemen,  zij kunnen oplossingen zoeken. Een mediator zal geen beslissing voor u maken, maar helpt u en uw buurman eens te worden over het probleem. Veel steden hebben bemiddelingsgroepen van vrijwilligers die bemiddelen bij geschillen in hun eigen buurt.

 

Hond buren blaft constant Bel de politie of de verhuurder.

 Bel de politie, als u denkt dat er niets aan gedaan word. Het oproepen van een politieauto naar het huis van de buren  zal uiteraard de verstandhouding tussen u beiden niet verbeteren. Maar als er niets anders werkt, en de relatie met je buurman is toch al niets meer dan kunt u dit een keer proberen.