Blaffende Hond

Blaffende Hond

begrijpen waarom een hond blaft.

Blaffen is een van de vele vormen van vocale communicatie voor honden. Mensen zijn vaak blij dat hun hond blaft, omdat het hen waarschuwt voor de benadering van mensen om hun huis te bewaken of het vertelt hen dat er iets dat de hond nodig heeft of wil.

Echter, soms kan het blaffen van een hond wat te veel worden.Blaffende Honden

Omdat overmatig geblaf te stoppen moet je de oorzaak voor het blaffen proberen te vinden.

Elk soort geblaf heeft een bepaald doel voor de hond, en als hij dan ook nog word beloond voor zijn blaf gedrag, dan weet hij het de volgende keer wel “blaffen om mijn zin te krijgen” Hij gebruikt zijn geblaf in zijn voordeel. Bijvoorbeeld honden die met succes blaffen om aandacht te krijgen of eten.

 

Vandaar dat het belangrijk is om uw blaffende hond te trainen om rustig te blijven en om aandacht gerelateerde blaffen te stoppen en hem te leren een ander gedrag te vertonen.

Veel eigenaren weten waarom hun hond blaft alleen al door het horen van de verschillende blaffen. Het blaffen van een hond klinkt anders als hij wil spelen, als in vergelijking met wanneer er iemand aanbelt.

Aandacht-zoekend Blaffen.

Sommige honden blaffen naar mensen of andere huisdieren om aandacht of een beloning te krijgen, zoals voedsel, speelgoed of spelen.

 

Groet Blaffen

Uw hond gaat blaffen wanneer hij mensen of andere honden ziet en zijn lichaam is ontspannen, hij is enthousiast en zijn staart kwispelt.

 

Compulsieve (dwangmatig) Blaffen

Sommige honden blaffen dwangmatig en blaffen om het blaffen zonder duidelijk doel, Deze honden bewegen vaak heen en weer. Zo kan een hond die dwangmatig blaft vooruit en achteruit lopen langs het hek in zijn tuin in zijn huis.

Sociaal Blaffen

Sommige honden blaffen als ze andere honden horen blaffen. Dit soort blaffen gebeurt in de sociale context van het horen van andere honden.

 

Frustratie Blaffen

Sommige honden blaffen overdreven alleen al als ze in een geblokkeerde situatie komen zoals wanneer ze geen toegang tot het spel met vriendjes krijgen of als ze opgesloten of vastgebonden zitten.

Verlatingsangst Blaffen

Overmatig blaffen als gevolg van verlatingsangst treedt alleen op wanneer het baasje de hond verlaat en dus alleen gelaten word. Meestal zie je ook een aantal andere symptomen van verlatingsangst, zoals dingen slopen

 

Wat moet ik doen om overmatig blaffen te stoppen

De eerste taak in de richting van het verminderen van het hondengeblaf is te achterhalen van wat voor soort blaf uw hond heeft. De volgende vragen kunnen u begeleiden om precies te achterhalen welke soort geblaf uw hond heeft en wat u er aan moet doen om dat te verhelpen.

· Wanneer en waar blaft de hond?

· Wie of wat is de focus van de blaffende hond?

· Wat veroorzaakt (mensen, voorwerp, situatie) het blaffen?

· Waarom blaft uw hond?

Territoriaal of alarm blaffen.

Territoriaal gedrag wordt vaak gestimuleerd door zowel angst en anticipatie (vooruit kijken, opletten) van een waargenomen risico of bedreiging door de hond Omdat het bewaken van het grondgebied hoge prioriteit voor hem heeft, veel honden zijn zeer gemotiveerd om te blaffen als ze sporen van vreemden of dieren in de buurt van bekende plaatsen waarnemen zoals hun huis en tuin.

Dit hoogste niveau van motivatie houdt in dat wanneer uw hond territoriaal blaffen vertoond, hij hoogstwaarschijnlijk uw straffende reacties zal negeren, zoals schelden of schreeuwen. Zelfs als het blaffen zelf wordt verminderd met de straf, zal de motivatie van je hond om zijn territorium te beschermen aanwezig blijven. Een hond kan ook blaffen wanneer hij ziet of hoort dat er mensen naar de deur komen de postbode is daar een goed voorbeeld van.

 Territoriale blaffen verminderen

Om Territoriale blaffen te verminderen, moet de motivatie van uw hond om zijn territorium te verdedigen verminderd worden. Om het gedrag van uw hond te behandelen, moet u zijn vermogen om mensen en dieren te zien blokkeren. Dichte gordijnen kunnen helpen om uw hond het zicht op de gebieden die hij wil bewaken te verminderen.

Sta niet toe dat uw hond mensen bij de voordeur begroet, dat geldt ook voor uw voortuin. Integendeel, train hem om naar een andere locatie te gaan, bijvoorbeeld een hondenkussen of kleed, en blijf zelf rustig tot dat je hem uitnodig om de gasten te begroeten.

Alarm blaffen lijkt heel veel op territoriale blaffen het wordt veroorzaakt door de bezienswaardigheden en geluiden.

Territoriaal blaffen is een reactie op het zien van onbekende mensen die naderbij komen de hond zal dit meestal alleen doen als hij in zijn eigen huis, tuin of auto is.

vragen of opmerkingen mail ze naar ons door, CONTACT