Hond van de buren blaft de hele dag

Hond van de buren blaft de hele dag

De hond van mijn buurman is constant aan het blaffen. Wat Kan IK DOEN?

Meestal kunnen problemen met blaffende honden worden opgelost, zonder de politie te bellen o.i.d..

· Vraag aan je buurman of hij de hond rustig kan houden. Sommige hondeneigenaren weten helemaal niet dat het een probleem is. Als de hond blaft als hij alleen thuis is weet de eigenaar dat nml. ook vaak niet Heeft u er echt last van (kunt u er niet van slapen) of vind u het zielig voor de hond

Als je op een normale manier met de buurman kan praten probeer dan overeenstemming te krijgen over specifieke acties om het probleem te verlichten. Nadat u het eens over een plan, een datum om weer te praten over een paar weken.

· Probeer bemiddeling. Mediators zijn opgeleid om naar beide partijen te luisteren, problemen te identificeren, en om iedereen gefocust te krijgen op de echte problemen, zij kunnen oplossingen zoeken. Een mediator zal geen beslissing voor u maken, maar helpt u en uw buurman eens te worden over het probleem. Veel steden hebben bemiddelingsgroepen van vrijwilligers die bemiddelen bij geschillen in hun eigen buurt.

 

· Bel de politie, als u denkt dat er niets aan gedaan word. Het oproepen van een politieauto naar het huis van de buren zal uiteraard de verstandhouding tussen u beiden niet verbeteren. Maar als er niets anders werkt, en de relatie met je buurman is toch al niets meer dan kunt u dit een keer proberen.

Wij horen ook graag uw ervaringen

Leave a reply